Additional Resource

COVID-19 ажурирање (Serbian)

Ажурирање: Окупљања чланова Цркве привремено су обустављена широм света

Прво председништво и Веће дванаесторице апостола Цркве Исуса Христа светаца последњих дана послао је следеће писмо члановима Цркве широм света.

Драга браћо и сестре!

Као што је обећано у нашем писму од 11. марта 2020, настављамо да пратимо променљиве услове везане за вирус КОВИД-19 широм света. Размотрили смо савете локалних црквених вођа, владиних службеника и медицинских стручњака и тражили смо Господње вођство у вези са тим питањима. Сада дајемо следећа ажурирана упутства.

Од овог тренутка, сва јавна окупљања чланова Цркве привремено су обустављена широм света до даљњег. То подразумева:

Конференције кочића, конференције вођства и друга масовна окупљања

Све јавна богослужења, укључујући причесни састанак

Активности огранака, одељења и кочића

Ако је могуће, молимо вас да све битне састанке вођства одржавате путем технологије. Посебна питања могу се упутити локалним свештеничким вођама. Даља упутства везана за друга питања биће обезбеђена.

Бискупи треба да се посаветују са председником свог кочића како да омогуће члановима узимање причести барем једном месечно.

Подстичемо чланове да се труде да брину једни о другима. Треба да следимо Спаситељев пример да благосиљамо и подижемо друге.

Износимо своје сведочанство о Господњој љубави у ово време неизвесности. Он ће вас благословити да имате радост док дајете све од себе да живите по Јеванђељу Исуса Христа у свим околностима.

С поштовањем,

Прво председништво и Веће дванаесторице апостола:

Style Guide Note:When reporting about The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, please use the complete name of the Church in the first reference. For more information on the use of the name of the Church, go to our online Style Guide.