Additional Resource

COVID-19 Actualizare (Romanian)

Modificări temporare privind preaslăvirea în templu

13 martie 2020

Dragi frați și surori,

Starea de sănătate, care se schimbă rapid, a oamenilor din întreaga lume, este o problemă care ne preocupă tot mai mult. Multe guverne au impus restricții care au necesitat închiderea temporară a mai multor temple. Pe măsură ce am căutat, rostind o rugăciune, să găsim un echilibru între aceste limitări și nevoia de a face munca în templu, am decis să facem următoarele modificări temporare, care vor fi puse în practică începând cu data de 16 martie 2020 pentru toate templele din întreaga lume.

• Acolo unde guvernul sau alte restricții privind adunările publice și/sau religioase ar împiedica, practic, activitatea în templu, înfăptuirea botezurilor pentru cei vii și pentru și în folosul celor morți va fi temporar suspendată.

• Acolo unde guvernul sau alte restricții nu împiedică toată activitatea în templu, următoarele rânduieli în templu pentru persoanele în viață vor putea fi înfăptuite în măsura permisă de capacitate și doar pe bază de programări: rânduieli de pecetluire a soțului cu soția și a copilului cu părinții și rânduieli pregătitoare și de înzestrare pentru cei vii. Temporar, rânduielile pentru și în folosul celor morți nu vor fi înfăptuite.

• Toate centrele de cazări pentru membrii care participă la rânduielile din templu vor fi închise.

Membrilor Bisericii le vor fi oferite instrucțiuni când ei își vor face programări pentru înfăptuirea rânduielilor celor în viață. Persoanele care au, în prezent, programări vor fi contactate de personalul templului.

Vor fi luate măsuri în toate templele pentru a scădea riscul răspândirii bolii, inclusiv reducerea personalului templului, limitarea oaspeților care participă la rânduielile pentru cei vii și respectarea îndrumărilor privind interacționarea cu membrii care participă la rânduielile din templu.

Mai multe informații vor fi oferite președințiilor templelor și vor fi făcute mai multe modificări după cum este necesar.

Așteptăm cu nerăbdare momentul în care templele vor putea funcționa la capacitate totală și vor oferi binecuvântările muncii în templu membrilor și strămoșilor acestora.

Cu stimă,

Prima Președinție și Cvorumul celor Doisprezece Apostoli

_____

Adunările membrilor Bisericii sunt suspendate temporar în toată lumea

Conducătorii locali se vor sfătui pentru a stabili cum să ofere împărtășania membrilor cel puțin o dată pe lună.

În data de 12 martie 2020, Prima Președinție și Cvorumul celor Doisprezece Apostoli ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă au trimis scrisoarea de mai jos membrilor Bisericii din întreaga lume.

Dragi frați și surori,

După cum am promis în scrisoarea noastră din data de 11 martie 2020, noi continuăm să monitorizăm condițiile din întreaga lume, care se schimbă, privind virusul COVID-19. Am analizat sfaturile conducătorilor locali ai Bisericii, ai oficialilor guvernamentali și ai experților din domeniul medical și am căutat îndrumarea Domnului în privința acestor lucruri. Vă oferim acum următoarele îndrumări actualizate.

Cu începere imediată, toate adunările publice ale membrilor Bisericii sunt temporar suspendate în întreaga lume până la noi anunțuri. Acestea includ:

  • conferințele de țăruș, conferințele conducătorilor și alte adunări mari;
  • toate adunările de preaslăvire publice, inclusiv adunările de împărtășanie;
  • activitățile ramurilor, episcopiilor și țărușilor.

Acolo unde este posibil, vă rugăm să desfășurați orice adunări esențiale ale conducătorilor folosind tehnica. Întrebări concrete pot fi adresate conducătorilor locali ai preoției. Vor fi oferite mai multe îndrumări legate de aceste lucruri.

Episcopii trebuie să se sfătuiască cu președintele lor de țăruș pentru a hotărî cum vor putea oferi împărtășania membrilor cel puțin o dată pe lună.

Încurajăm membrii ca, în cadrul activităților lor de slujire, să aibă grijă unii de alții. Trebuie să urmăm exemplul Salvatorului de a binecuvânta și înălța pe alții.

Depunem mărturia noastră despre dragostea Domnului în aceste vremuri nesigure. El vă va binecuvânta să găsiți bucurie pe măsură ce vă străduiți să trăiți potrivit Evangheliei lui Isus Hristos în orice situație.

Cu stimă,

Prima Președinție și Cvorumul celor Doisprezece Apostoli

Style Guide Note:When reporting about The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, please use the complete name of the Church in the first reference. For more information on the use of the name of the Church, go to our online Style Guide.