Additional Resource

COVID-19 Frissítés (Hungarian)

2020. áprilisi általános konferencia

2020. március 19.

Kedves fivérek és nővérek! 

Látva a COVID-19 világjárvány okozta megannyi változást világszerte, változtatásokat eszközöltünk a misszionáriusi szolgálat, a templomi munka, valamint a gyűléseink és a hódolatunk módjai terén.

Az elmúlt napokban a szakértők új irányelveket tettek közzé világszerte. Az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma közös tanácskozását követően bölcs döntésnek tartjuk, hogy további módosításokat eszközöljünk a 2020. áprilisi általános konferencia formátumát illetően.

Minden ülést egy kisméretű előadóteremből fogunk közvetíteni a Templom térről. Ezeken az üléseken az Első Elnökség elnököl, és ők is vezetik le azokat. Az üléseken csak a meghívott beszélők vesznek részt, valamint azok, akik imát mondanak. A konferencián elhangzó zene felvételről fog szólni.

Úgy gondoljuk, hogy ezen változtatások által elősegítjük azok munkáját, akik a járvány hatásának és terjedésének lelassításán dolgoznak. Hálásak vagyunk nekik és továbbra is imádkozunk értük. Megérint bennünket a megannyi hír, amelyet az azoknak tett szolgálattételről hallunk, akik szükséget szenvednek ezekben a bizonytalan időkben. Imádkozunk, hogy Mennyei Atya legkiválóbb áldásai legyenek rajtatok.

Ez egy figyelemre méltó konferencia lesz. Az igazság, a remény és a sugalmazás üzenetei kerülnek majd előtérbe, miközben megemlékezünk Jézus Krisztus evangéliumának visszaállításáról, és arra törekszünk, hogy Őt hallgassuk.

Őszinte tisztelettel: 

Az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma 

_____

Frissítés: Átmeneti változtatások a templomi hódolatot illetően 

2020. március 13.

Kedves fivérek és nővérek! 

A világszerte gyorsan változó egészségügyi állapotok növekvő aggodalomra adnak okot. Számos kormányzat léptetett életbe megszorításokat, amelyek megkövetelték néhány templom átmeneti bezárását. Amint imádságos lélekkel arra törekedtünk, hogy összhangba hozzuk e korlátozásokat a templomi munka folytatásának szükségességével, az alábbi átmeneti változtatások bevezetése mellett döntöttünk, amelyek 2020. március 16-án lépnek életbe a világ valamennyi templomára vonatkozóan.

  • Ahol olyan kormányzati vagy egyéb megszorítások vannak hatályban a nyilvános és/vagy vallási gyűlésekre vonatkozóan, amelyek gátat szabnak a templomi tevékenységeknek is, a helyettes általi és élő szertartások átmenetileg felfüggesztésre kerülnek.
  • Ahol a kormányzati vagy egyéb megszorítások nem szabnak gátat a templomi tevékenységeknek, a következő, élő személyekért végzett templomi szertartásokra kerülhet sor – a kapacitás függvényében –, kizárólag időpontfoglalást követően: férj és feleség egymáshoz, valamint gyermek szülőkhöz való pecsételése, illetve élő előkészítő és felruházási szertartások. Helyettes általi templomi szertartások átmenetileg nem végezhetők.
  • Minden templomlátogatói szálló bezárásra kerül.

Az egyháztagokat útmutatással látják majd el, amikor időpontot foglalnak élő szertartásaikhoz. A már lefoglalt időponttal rendelkező egyénekkel a templom személyzete fel fogja venni a kapcsolatot.

Valamennyi templomban lépéseket fogunk tenni a betegség terjedése kockázatának csökkentése érdekében, beleértve a templomi személyzet létszámának csökkentését, az élő szertartásokra meghívható vendégek számának korlátozását, valamint a templomlátogatókkal való érintkezés irányelveinek követését.

További tájékoztatással látjuk el a templomelnökségeket, és szükség szerint további változtatásokat vezetünk majd be.

Nagy várakozással tekintünk arra a napra, amikor a templomok újra teljes kapacitással működhetnek majd, és elérhetővé tehetik a templomi munka áldásait az egyháztagok és őseik számára.

Őszinte tisztelettel: 

Az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma 

_____

Frissítés: Az egyháztagokat magában foglaló gyűlések átmenetileg felfüggesztve világszerte

A helyi vezetők tanácskozzanak arról, miképpen tegyék lehetővé minden egyháztag számára, hogy vegyen az úrvacsorából legalább havonta egy alkalommal.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége és a Tizenkét Apostol kvóruma a következő levelet küldte el az egyháztagoknak világszerte 2020. március 12-én.

Kedves fivérek és nővérek!

Ahogy a 2020. március 11-én kelt levelünkben ígértük, folytatjuk a COVID-19 betegséggel kapcsolatos változások megfigyelését világszerte. Meghallgattuk a helyi egyházi vezetők, kormánytisztviselők és egészségügyi szakértők tanácsát, és az Úr iránymutatását kértük az ezzel kapcsolatos kérdésekben. A következő frissített utasításokat adjuk:

Azonnali hatállyal átmenetileg felfüggesztünk minden, egyháztagokat magában foglaló gyűlést világszerte határozatlan időre. Többek között:

  • Cövekkonferenciákat, vezetőségi gyűléseket és más nagy gyűléseket.
  • Minden nyilvános istentiszteletet, beleértve az úrvacsorai gyűléseket is.
  • Gyülekezeti, egyházközségi és cöveki tevékenységeket

Ahol csak lehetséges, minden létfontosságú vezetőségi gyűlést virtuálisan, a technika segítségével tartsanak. Konkrét kérdésekkel a helyi papsági vezetőkhöz fordulhattok. Egyéb kérdésekkel kapcsolatos további utasításokra lehet számítani a jövőben.

A püspökök tanácskozzanak a cövekelnökükkel arról, miképpen tegyék lehetővé minden egyháztag számára, hogy vegyen az úrvacsorából legalább havonta egy alkalommal.

Az egyháztagokat szolgálattételre és az egymásról való gondoskodásra buzdítjuk. Kövessük a Szabadító példáját abban, hogy megáldunk és felkarolunk másokat.

Bizonyságunkat tesszük az Úr szeretetéről ezekben a bizonytalan időkben. Megáld majd benneteket, hogy boldogságra leljetek, amikor megteszitek a tőletek telhető legtöbbet, hogy bármilyen körülmények közepette Jézus Krisztus evangéliuma szerint éljetek.

Őszinte tisztelettel:

Az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma

Style Guide Note:When reporting about The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, please use the complete name of the Church in the first reference. For more information on the use of the name of the Church, go to our online Style Guide.