Additional Resource

COVID-19 GÜNCELLEME (Turkish)

Kilise Üyelerinin Toplantıları Dünya Çapında Geçici Olarak Askıya Alınmıştır

Yerel liderler, ayda en az bir kere Rab'bin sofrasının üyelere nasıl sunulabileceğini belirleme konusunda tavsiyelerde bulunacaklar.

İsa Mesih'in Son Zaman Azizler Kilisesi Birinci Başkanlığı ve Oniki Havariler Kurulu, dünya çapındaki tüm Kilise üyelerine 12 Mart 2020 tarihli aşağıdaki mektubu göndermiştir.

Sevgili Kardeşlerim,

11 Mart 2020 tarihli mektubumuzda söz verdiğimiz gibi, tüm dünyada COVID-19 ile ilgili değişen koşulları izlemeye devam ediyoruz. Yerel Kilise liderlerinin, hükümet yetkililerinin ve sağlık profesyonellerinin tavsiyelerini değerlendirdik ve bu konuda Rab'bin rehberliğini aradık. Şimdi aşağıdaki güncellenmiş talimatları size sunuyoruz.

Hemen uygulanmak üzere, Kilise üyelerinin halka açık bütün toplantıları, bir sonraki duyuruya kadar dünya çapında geçici olarak askıya alınmıştır. Bu kapsamdaki toplantılar şu şekildedir:

  • Çadır kazığı konferansları, liderlik konferansları ve diğer büyük toplantılar
  • Rab'bin sofrası toplantıları da dahil olmak üzere halka açık bütün ibadet hizmetleri
  • Dal, mahalle ve çadır kazığı faaliyetleri

Mümkün olan yerlerde, gerekli liderlik toplantılarını lütfen teknolojik yöntemlerin kullanımı yoluyla gerçekleştirin. Yerel rahiplik liderlerine özel sorular yöneltilebilir. Diğer konularla ilgili daha fazla talimat sunulacaktır.

Gözetmenler, ayda en az bir kere Rab'bin sofrasının üyelere nasıl sunulabileceği ile ilgili çadır kazığı başkanları ile görüşmelidir.

Üyeleri, koruyup kollama hizmetlerinde birbirlerini gözetlemeye teşvik ediyoruz. Başkalarını kutsamak ve kaldırmak için Kurtarıcı'nın örneğini takip etmeliyiz.

Bu belirsizlik döneminde Rab'bin sevgisine şahit oluşumuzu sizlerle paylaşıyoruz. O, her koşulda İsa Mesih'in sevindirici haberini yaşamak adına elinizden gelenin en iyisini yaptığınız için, sevinç bulmanızda sizi kutsayacaktır.

Saygılarımızla,

Birinci Başkanlık ve Oniki Havariler Kurulu

Style Guide Note:When reporting about The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, please use the complete name of the Church in the first reference. For more information on the use of the name of the Church, go to our online Style Guide.