Additional Resource

COVID-19 Оновлення (Ukrainian)

Квітнева генеральна конференція 2020 р.

19 березень 2020 р.

Дорогі брати і сестри!

Спостерігаючи за багатьма змінами по всьому світу внаслідок пандемії COVID-19, ми внесли зміни, які стосуються місіонерського служіння, храмової роботи і проведення наших зібрань та богослужінь.

Останніми днями було отримано нові настанови від експертів по всьому світу. Порадившись з Першим Президентством і Кворумом Дванадцятьох Апостолів, ми вирішили, що буде доцільно ще більше змінити формат проведення нашої квітневої генеральної конференції 2020 р.

Кожна сесія буде транслюватися з малого залу на Храмовій площі. Ці сесії проводитимуться під головуванням Першого Президентства, його члени вестимуть їх, а присутніми будуть тільки ті, кого було запрошено виступати або молитися. Запис музичного супроводу для цієї конференції вже було зроблено.

Ми відчуваємо, що внесенням цих змін ми можемо допомогти тим, хто працює над сповільненням поширення і впливу цієї пандемії. Ми вдячні їм і продовжуємо молитися за них. Ми зворушені багатьма почутими нами розповідями про служіння нужденним у цей непевний час. Ми молимося про найвибраніші благословення від Небесного Батька для вас.

Це буде чудова конференція. Звучатимуть послання істини, надії та натхнення, коли ми відзначатимемо Відновлення євангелії Ісуса Христа і будемо прагнути слухати Його.

Щиро ваші, 

Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох Апостолів 

_____

Оновлення: Тимчасові зміни у храмовому поклонінні

13 березня 2020 р.

Дорогі брати і сестри!

Ситуація щодо захворюваності по всьому світу, яка швидко змінюється, викликає дедалі більше занепокоєння. Багатьма урядами були накладені обмеження, через які вимагалося тимчасово зачинити деякі храми. Молитовно обміркувавши потребу підтримувати баланс між цими обмеженнями і необхідністю виконувати храмову роботу, ми вирішили внести наступні тимчасові зміни, які набирають чинності 16 березня 2020 р. в усіх храмах по всьому світу.

• Там, де урядовими або іншими обмеженнями щодо громадських та/або релігійних зібрань фактично заборонено роботу храмів, виконання обрядів за померлих та для живих буде тимчасово припинено.

• Там, де урядовими або іншими обмеженнями не накладається заборона на всю храмову роботу, такі храмові обряди для живих будуть виконуватися, наскільки це дозволятиме місткість, за умови попереднього запису: запечатування чоловіка та дружини і запечатування дитини до батьків, а також початкові обряди для живих і ендаумент для живих. Храмові обряди за померлих тимчасово не виконуватимуться.

• Усі готелі для відвідувачів храму буде зачинено.

Коли члени Церкви робитимуть попередній запис на обряди для живих, їм буде надано відповідні настанови. З особами, які вже записані на обряди, зв’яжеться персонал храму.

В усіх храмах буде впроваджено заходи, спрямовані на мінімізацію ризику поширення хвороби, зокрема, зменшення кількості храмового персоналу, обмеження кількості гостей, присутніх під час проведення обрядів для живих, та дотримання настанов щодо поводження з відвідувачами.

Додаткову інформацію буде надано президентствам храмів, і в разі потреби будуть внесені подальші зміни.

Ми дуже очікуємо на той час, коли храми знову зможуть працювати повною мірою і поширювати благословення храмової роботи на членів Церкви та їхніх предків.

Щиро ваші,

Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох Апостолів

_____

Оновлення: Зібрання членів Церкви тимчасово скасовано по всьому світу

Місцеві провідники радитимуться, щоб визначити, як забезпечити членам Церкви можливість причащатися принаймні один раз на місяць.

Першим Президентством і Кворумом Дванадцятьох Апостолів 12 березня 2020 р. було надіслано наступного листа членам Церкви по всьому світу.

Дорогі брати і сестри!

Як було обіцяно у нашому листі від 11 березня 2020 р., ми продовжуємо слідкувати за ситуацією, пов’язаною з COVID-19, по всьому світу. Зважаючи на поради місцевих церковних провідників, урядовців та фахівців у галузі медицини, ми прагнули Господнього скерування з цих питань. Зараз ми даємо такі оновлені настанови.

Усі зібрання членів Церкви тимчасово скасовуються по всьому світу до отримання подальших настанов (вступає в силу негайно). А саме:

  • Конференції колів, конференції для провідників та інші великі зібрання.
  • Усі богослужіння, включно з причасними зборами.
  • Заходи філій, приходів і колів

Де це можливо, будь ласка, проводьте будь-які необхідні збори провідництва за допомогою технологій. З конкретними запитаннями можна звертатися до місцевих провідників священства. Подальші настанови щодо інших питань будуть надані пізніше.

Єпископам слід радитися зі своїм президентом колу, щоб визначити, як забезпечити членам Церкви можливість причащатися принаймні один раз на місяць.

Ми закликаємо членів Церкви дбати одне про одного, здійснюючи служіння. Ми маємо наслідувати приклад Спасителя---благословляти інших людей і допомагати їм.

Ми свідчимо про Господню любов у ці часи непевності. Він благословить вас радістю, коли ви робитимете все, що у ваших силах, щоб жити за євангелією Ісуса Христа за будь-яких обставин.

Щиро ваші,

Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох Апостолів

Style Guide Note:When reporting about The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, please use the complete name of the Church in the first reference. For more information on the use of the name of the Church, go to our online Style Guide.